Izdelki


Ninica ZVEZDICA

15.00

Ninice so več, kot le igrača za vašega malčka. Lahko bi rekli, da je ninica spremljevalka, prijateljica, tolažilka, … in še kaj. Ta mehka in prijetna igračka deluje pomirjevalno na otroka.

Po nekterih raziskavah, naj bi ninice nadomeščale bližino mame, na primer, ko so malčki v vrtcu ali v kakšnem drugem varstvu.

Naše ninice so mehke in prijetne na otip. Narejene so iz mehkega pliša na eni in iz jersija na drugi strani. Ob robovih so všiti pisani trakovi in grizalo, ki je v tistih dneh, ko zobki prebadajo dlesen, še kako priročno. Na ninici so tudi vozlički, ki jih otroci prijemajo in grizejo. Krasijo jih ljubki nasmejani obrazki. Vsaka naša ninica je unikatna, da pa bo še bolj otrokova, lahko na mehek trebušček izvezemo malčkovo ime, … tako, da se vrtcu ne bo izgubila.

Ninico je priporočeno uporabljati vsaj mesec pred odhodom v vrtec, oziroma varstvo, da se je otroček navadi, jo vzljubi in nenazadnje, da ninica prevzame vonj po domu. S tem, ko bo malček v varstvo ali vrtec prinesel s sabo košček doma, mu bo ta prehod v nov svet in delna ločitev od staršev, precej lažja.

Otrok naj ima ninico čez dan, ko se »crtlja« pri starših, ko je v vozičku, ali ko se z njo igra … ni pa priporočljivo da z njo spi, vsaj ne do 12 mesecev starosti.

Category: